Gold leaf bubble

 


En frossen såpeboble som reflekterer sollyset.

Har hatt lyst til å prøve dette en stund, og i dag ble det kaldt nok :) Tålmodigheten ble satt på prøve, men etter å ha blåst en sabla masse bobler var det endelig en som landet uten å sprekke.  Boblen reflekterte de siste solstrålene i det solen gikk ned noe som får den til å se ut som at den er dekket med bladgull :)

 

 

Image5

Image6

Image9

Ønsker du å prøve deg på å ta bilder av frosne såpebobler?

Først og fremt så må det kuldegrader til, men det sier seg vel selv :) Regner med at jo kaldere jo bedre gjelder her. Det var ca 8 minus når jeg tok mine bilder. Jeg brukte disse innstillingene på bildet hvor solen skinte igjennom boblen: 1/250    F/9    iso100    Canon makro24-70 L .

På bildet under brukte jeg disse innstillingene: 1/125   f/9   iso100. Jeg har lagt på et filter i ettertid for å få denne fargetonen. Blender på rundt F/9 ble brukt på alle bildene for at mesteparten av boblen skulle være i fokus.

Man har sikkert lyst til å begynne å ta bilder med en gang, men vent til boblen har fått fine isrosetter. Jeg brukte også manuell fokus, ved å bruke automatisk fokus så opplevde jeg at kamera fokuserte på det som var bak boblen.

Image10

Bildene er tatt med håndholdt kamera. Det er viktig å holde kamera stødig for å få skarpe og fine detaljer, og i mitt tilfelle så lå jeg og hadde fjell som støtte. Et stativ kan nok være lurt hvis man ikke klarer å holde kamera helt stille.

InstagramFacebook – Kontakt: emmieverlasting@live.no

Advertisements

  One thought on “Gold leaf bubble

 1. January 7, 2016 at 9:26 am

  Such a creative take on this week’s challenge. A frozen soap bubble – I’ve never heard of that. Beautiful photos. The bubble looks so delicate and soft, yet so strong at the same time to exist the way it does in this world :)

 2. January 9, 2016 at 2:47 pm

  Så utrolig fint! :)

 3. Marisa Exposito
  November 2, 2018 at 11:37 pm

  har du fremdeles disse bildene for salg?

  • November 12, 2018 at 12:20 am

   Hei! Beklager sent svar! Ja, det har jeg. Nettbutikken er for tiden stengt, men send meg en mail på emmieverlasting@live.no hvis du ønsker å kjøpe bilder så åpner jeg den for deg :)

Kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: