Gold leaf bubble

Weekly photochallenge Circle: A frozen soap bobble that reflects the sun.


En frossen såpeboble som reflekterer sollyset.

Har hatt lyst til å prøve dette en stund, og i dag ble det kaldt nok :) Tålmodigheten ble satt på prøve, men etter å ha blåst en sabla masse bobler var det endelig en som landet uten å sprekke.  Boblen reflekterte de siste solstrålene i det solen gikk ned noe som får den til å se ut som at den er dekket med bladgull :)

 

Bildet er på plass i eplabutikken, du er velkommen innom for en titt ved å trykke her

Image5

Image6

Image9

Ønsker du å prøve deg på å ta bilder av frosne såpebobler?

Først og fremt så må det kuldegrader til, men det sier seg vel selv :) Regner med at jo kaldere jo bedre gjelder her. Det var ca 8 minus når jeg tok mine bilder. Jeg brukte disse innstillingene på bildet hvor solen skinte igjennom boblen: 1/250    F/9    iso100    Canon makro24-70 L .

På bildet under brukte jeg disse innstillingene: 1/125   f/9   iso100. Jeg har lagt på et filter i ettertid for å få denne fargetonen. Blender på rundt F/9 ble brukt på alle bildene for at mesteparten av boblen skulle være i fokus.

Man har sikkert lyst til å begynne å ta bilder med en gang, men vent til boblen har fått fine isrosetter. Jeg brukte også manuell fokus, ved å bruke automatisk fokus så opplevde jeg at kamera fokuserte på det som var bak boblen.

Image10

Bildene er tatt med håndholdt kamera. Det er viktig å holde kamera stødig for å få skarpe og fine detaljer, og i mitt tilfelle så lå jeg og hadde fjell som støtte. Et stativ kan nok være lurt hvis man ikke klarer å holde kamera helt stille.

InstagramFacebook – Kontakt: emmieverlasting@live.no

  One thought on “Gold leaf bubble

  1. January 7, 2016 at 9:26 am

    Such a creative take on this week’s challenge. A frozen soap bubble – I’ve never heard of that. Beautiful photos. The bubble looks so delicate and soft, yet so strong at the same time to exist the way it does in this world :)

  2. January 9, 2016 at 2:47 pm

    Så utrolig fint! :)

Kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: