Kom deg ned på bakken

 

Våren er her, og med våren dukker bildene av vårblomster opp på Facebook. Ikke så rart, de er jo så vakre alle sammen! Men felles for mange av bildene er at de er tatt rett ovenifra og med forholdsvis dårlig fokus.

Vi er vant til å se blomstene på denne måten, ovenifra og ned. Men det skal ikke så mye til for å skape et litt mer spennende bilde, rett og slett vise hvordan blomsten ser ut der den bor :)

Legg deg langflat ned på bakken! Hvis du ikke vil bli møkkete så ta med deg en søppelsekk på turen. Den tar liten plass i lomma og gjør at du kan legge deg ned hvor som helst uansett om det er fuktig eller tørt. Du venner deg til de litt rare blikkene fra forbipasserende etterhvert ;)

Bilde av hvitveis. Emmieverlasting Photo & Design

En fordel med å legge seg ned er at det blir lettere å holde kamera stødig i og med at du kan hvile albuene på bakken. Og et stødig kamera er viktig for å få bilder med bra fokus. Hvis man ikke har satt seg så mye inn i hvordan kamera fungerer så er det fort gjort å knipse i vei uten å tenke på at kamera må få fokusert skikkelig på det du skal fotografere, og resultatet blir ofte et uklart bilde. Sett må makrofunksjonen på kamera hvis du skal ta nærbilder av f.eks blomster, og om du har kompaktkamera eller speilrefleks så er det samme regel som gjelder. Trykk utløserknappen halvveis ned, se på skjermen eller i søkeren at bilde står klart frem før du trykker knappen helt ned.

På kjøpet får man en fin opplevelse, det ganske fint å ligge sånn i samme høyde som de vakre blomstene. Er en annen verden der nede :)

Bilde av hvitveis. Emmieverlasting Photo & Design

Bare et lite tips her altså, om hvordan de som ikke har så mye fotoerfaring kjapt kan få litt mer spennende bilder av vårblomstene! Har ikke skrevet noe om innstillinger osv. så hvis du lurer på noe, spør i kommentarfeltet, så skal jeg svare etter beste evne..  Lykke til og god tur :)

 

 

Advertisements

Kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: