Litt om mine tipper.

Dette er mine tippoldeforeldre, Carl Olav Olsen (1845-1900) og Johanne Severine Andersdatter (1844-1910) På et eller annet tidspunkt byttet de etternavn til Sinsen. De ble født i henholdsvis Østre Aker og Aker i det som nå er Oslo. Etter hva jeg har funnet ut så vokste de begge opp på Torshov. Johanne vokste opp i Åsengata i et hus som lå ved siden av det du kan se på bilde nr.3

De fikk ikke mindre enn 10 barn, og de aller fleste emigrerte til statene. Heldig for meg så valgte min oldemor og bli i gamlelandet ;) Carl var rørlegger og hadde egen rørleggerforretning på Kampen/Vålerenga. Har drevet en del med slektsforskning uten at jeg har klart å finne ut av akkurat hvor denne forretningen lå. Johanne jobbet i den forretningen. Rike ble de ikke, de etterlot seg ingenting når de døde.

Over: Dette bilde må ha ligget på et kors en stund? :) Søsteren til min bestefar som har skrevet på baksiden.

OB.F02346

Over: Åsengata 4 og 6 og bildet er tatt i 1900. I dag er det store bygårder i området:)

OB.F02379 (1)

Over: Bildet viser Skolestredet 3-7 i Christiania, i et av disse byggene bodde de i 1884 ( Bildene er fra 1899 ) Skolestredet lå i Pipervika og var et forholdsvis belastet område.

De flyttet rundt i byen og bodde på mange forskjellige steder. De jeg har klart å finne for Johanne er Åsengata 8, Åsengata 9, Sandakerveien, Skolestredet, Urtegaten, Hølandsgata og Norderhovsgaten.

Har funnet ut ganske mye om disse to, skriver ikke ned alt her. Alt jeg hadde når jeg begynte var dette bildet. Min Bestefar vokste opp på barnehjem og visste veldig lite om familien sin. Slektsgransking er en altoppslukende ting å drive med og jeg gjør det i perioder for så å ha gjerne et halvt til et helt års pause. Spennende er det, det er ikke tvil :)

Bybildene har jeg lånt av Oslo museum/Oslobilder

  One thought on “Litt om mine tipper.

 1. April 15, 2014 at 8:51 pm

  Spennende innlegg. Viktig å kjenne sine røtter!

  • April 15, 2014 at 8:55 pm

   Takk for det! :) Ja, jeg syns det er veldig fint å vite hvor man kommer fra..

   • April 15, 2014 at 8:57 pm

    God påske til deg!

   • April 15, 2014 at 9:01 pm

    Takk for det! God påske til deg også :)

Kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: