Hva kjennetegner et godt bilde?

På den gamle bloggen stilte jeg dette spørsmålet til leserne mine, og dette er noen av tilbakemeldingene jeg fikk. Hva mener du kjennetegner et godt bilde?

«Etter å ha gått på Medier og Kommunikasjon i 3,5 år, har jeg kommet til det punktet hvor jeg ikke bare ser etter om et fotografi er visuelt pent, men at det også er teknisk bra – at det inneholder komposisjonsprinsipper, at utsnitt, perspektiv og format fungerer, fokus og dybdeskarphet osvosv. Ser også etter stemning og følelser i bildet, og om eventuell redigering passer til uttrykket i bildet.»

«Bilder som får deg til å stoppe opp litt, se noe på en ny måte – bilder man ikke har sett hundre av fra før. Det syns jeg må til. Kreativitet er viktig. «

«Et bra bilde etter min mening skal være fullt av følelser og symbolikk»

«Jeg er veldig opptatt av komposisjon, balanse, fargekombinasjoner og kontraster i bilde. Selvfølgelig er motivet viktig!»

«Noen bilder kan være skarpe og fine og thats it. Det ultimate bilde er nok det som fanger interessen og tiden stopper litt opp. Finnes ingen fasit på hvordan det skal se ut så lenge det bare treffer en følelse.»

«Går media og kommunikasjon hvor vi lærer hvor viktig det er å tenke komposisjon, utsnitt, osv . Og at alle elementer i bildet skal fungere sammen for at bildet skal være “godt”. Men for meg, personlig, så er det bilder som får meg til å stoppe opp og fundere litt over det jeg ser. Bilder som jeg ikke har sett så mange av før. Det må selvfølgelig være pent å se på også «

«Etter å ha gått medier og kommunikasjon så har jeg blitt mer bevisst på at teknisk ‘perfekte’ bilder rett og slett er kjedelige. Et godt bilde kan være både skarp eller blurry, mange detaljer eller få. Det jeg synes er et godt bilde er hvorvidt det appellerer til meg på noen måte. Men kontraster er alltid en sikker vinner hos meg!»

«For meg personlig går det enten på gode minner, et fascinerende uttrykk eller “wow”-effekten hvor man bare blir bergtatt av skjønnheten i bildet. Så kan man jo igjen diskutere definisjonen av skjønnhet»

«Jeg mener at motivet har utrolig mye å si for bildet. For meg så skal det uttrykke noe spesielt, og man skal kjenne på WoW-effekten når man ser på det.»

«Et spennende motiv, god komposisjon, rett horisont/vannlinje, bra lyssetting/naturlig lys og klare farger. Sånn i all hovedsak. Eller et bilde som sier veldig mye/forteller en historie»

Advertisements
%d bloggers like this: